Hej fina ni!

Evchen heter jag och jag är Agatons väninna. Jag älskar böcker, biologi, natur, djur och jo vetenskap, hihi.

Agaton känner jag mycket väl och jag vet att han är världens bästa göbbe men han slarvar ibland lite när det kommer till fakta om allt han pratar om.

Det är därför jag stöder hans projekter med min

kunskap. Hoppas ni njuter av det och kanske även lär ni er något användbart!

 

Hagitorn

Hagtorn växer överallt i Göteborg, Lille Part och i nakedalen här på ön. Det är en väldigt nyttig bär som innebär otroligt mycket vitamin C.

Hagtorn är inte bara bra som Hagitornmos. Vi använder hagtorn för så mycket mer!

Hagtornbär och löv

Visste ni att hagtorn är släkt med äpple? Dom är småa miniäpple. Så gulligt!

Spökebotmedel

Spökebotmedel

Sätter man en gren hagtorn på dörren kan man vara säkert att spöke håller sig borta. Jag tycker om dom och är inte rädd för dom men Agaton tycker dom är läskiga fast han säger han tror dem vill också heller sova hemma! Ajamen.

Te

Älskade, nyttiga te! Ja, när hösten kommer är det bra med te. Jag plockar löv och blommor av hagtorn redan i vår och torkar dom. Sen får jag en handfull bär av Agaton och torkar dom med. Sen blandar jag ihop allt och har en väldigt nyttig och nerlugnande te.

I våren dricker jag fräscht te! När jag plockar löv och blommor för min höstblandning fixar jag en avkok med det jag precis hade plockat. Så gott!

Hagtornte

Bra för hjärtat

Bra för hjärtat

Hagtorn är jättebra för hjärtat och blodtrycket. Och hjärtat det vet ni väl det är Agatons viktigaste och mest älskade kroppsdel. Vad vore vår lille vän utan sitt stort hjärta!

Gå ut och plocka hagtorn, drick lite te eller fixa en flaska hagtornsaft  till vintern. 

Mycket kärlek,

Evchen ❤