Ge o få

Jag ger o jag får. Jag får för jag ger.

 

ge o få från hjärtat

Baked i Lille Part

Mina fina kompisar, förra veckan var de Kanelbullens dag. Hoppas verkligen ni njöt av dagen! Asså ärligt talat mina vänner jag åt nästan tills jag kräktes hihi nej men jo de var allvarligt många bullar jag stoppade i mej vetja! Jag var småhungrig hela dagen o oxå lite för hög. Asså de blev väl ett eller två bloss förmycket under föremiddagen när Bergman o jag bakade. Jo asså vi bakade på riktigt va!

Kärleksfest

I alla fall tänkte jag lite gran på hur mycket jag fick tillbaka av alla mina vänner o grannar när vi gick runt i Lille Part o delade ut alla bullar. Gud asså så jäklar mycket kärlek Bergman o jag fick tillbaka. De var ett kärleksfest liksom. Helt underbart!

Vi får så mycket mer tillbaka när vi börjar ge de e helt sjukt. Jag älskar det för de e så lätt att ge. Fast ibland måste vi vila för att ge igen. Ni fattar!

Vi får alltid mer tillbaka än vi ger

De e gö så, allt jag önskar mej att få de ge jag först o då kommer de dubbelt så mycket tillbaka vetja. Pröv de mina älskade vänner. Jag har en liten kvälls övning för att få tillbaka livs o kärleksenergi.

Kör hårt!

Puss Agaton❤

Meditation

1. Idag gav jag

2. O jag har fått

3. Jag sa Ja

4. O jag sa Nej

5. Kanske senare

6. Nu sammlar jag ihop mina tankar

7. O vilar

8. Jag tackar!

Till min älskade kropp

Jag älskar mat. Jo visst gör jag det. Från tårta till fikabröd, mos o honung, sylt o kakor, saft o te, sallad o även kattmat. Vad fan!

Imorse tog jag en promenad i Lille Part, min del i Slottsskogen vetja. Jag kände mej lite under isen o helt plötslig kom en tanke upp ”Gud vilken lille tjockis jag e!” Jag vet inte varifrån tanken kom men de kändes inte så bra. Jag satt mej på en bänk för jag ville vila lite. Bänken gnisslade. ”Nä men vad fan!” tänkte jag. Det blev väl inte bättre med lite vilotajm. Då satt jag o tänkte på mej o min kropp, o vårt relation. Jag har alltid varit en liten tjockis. Tjock o rund o alltid glad o matälskande. Jooo de e jag!

ledsen vs. glad

”Jo visst!” sa jag högt. Jag e gö alltid glad! O nu sitter jag här mitt i Lille Part o gråter över min kropp? Vill jag verkligen vara ledsen över det? Nä! Jag tycker inte om att vara ledsen. Inte alls. Jag tycker om att vara glad o att älska o mat ❤ Jo, jag e Agaton o jag älskar mat!

O min kropp.

Åh min kropp!

Rund o fin, min enda du, min älskling. Nä men de e gö jag, min kropp. O den e helt perfekt. Jag hoppade av bänken som gnisslade igen för den e gö trasig o jag skrattade för nu blev jag så glad...o faktiskt lite hungrig. Jag promenerade hem o fundrerade* på vad som hade hänt.

come as u are, Agaton

En bra val

Ibland tänker jag såna tankar som gör mej ledsen. När jag sitter med mina tråkiga tankar då känns de som dom skulle aldrig gå över. Men de gör dom vetja. Jag blir gö ledsen då o då. De e helt okej, tycker jag. Om jag känner eller tänker något då e de viktigt visst e de de. Jag bestämmer mej alltid att sitta en liten stund med de. Tydligen e de en tanke eller känsla i mej vilken jag måste uppskatta o ta hand om. Jag älskar alla mina tankar o känslor, så e de ba!

O efter en liten stund då vill jag vara glad igen. O då tänker jag på allt gött i mitt liv o att jag vill absolut inte vara ledsen för de e inte värd de. O då e de okej igen!

Fikatajm med Miina. Nu blev de Pannkakstårta istället o de fanns absolut ingen anledning till det.

Fikatajm

Snart kom jag ihåg att jag ska fika med Miina o Bergman idag. Vi vill provbaka o –smaka kanelbullar för på fredag e de Kanelbullens dag. De firar vi varje år o alla ska vara med: Evchen o Soudi, Katten o Barbro, Selma o Per-Rune o Miina, Bergman o jag såklart. Jag bakar gö världsklass kanelbullar. Tro fan det!

Däns the pajn away

På vägen hem bestämde jag mej att jag ville dansa lite ballett idag. Ballett älskar jag nästan lika mycket som kanelbullar. O de e gö måndag! Just de. På måndagar då kör jag yoga eller ballett. Vad bra att jag kom ihåg det med!

Däns däns däns

Snart e de Kanelbullens dag

Hoppas ni har en underbar vecka. Jag älskar er så mycket o glöm ej att de e världs-kanelbullens dag på fredag!

Puss o kram

Agaton ❤

Andas som en trä

Visste du, när jag andas då tillåter jag dej att andas med. Nä men jag menar det på ett metaforiskt sätt. Såklart måste alla andas!

 

Ta din space

Asså jag menar gö jag behöver min space och du behöver din space. Alla behöver sin space. Alla tar upp plats. Alla behöver olika mycket space för sej men alla tar upp lika mycket space i universum. Ni fattar va?

Om jag tar min space då vågar du kanske ta din space du behöver med. O då kan jag andas fri och djup och du kan göra det med. De e vad jag menar när jag pratar om andning: frihet och trygghet. Kärlek.

De e gö kärlek

E inte de jätteskönt? Att ge varandra plats, att ta upp sin plats och därför hittar sin plats i världen, med dina vänner, i kärleken och i dej själv.

De betyder kärlek för mej. Att ge varandra de här presenten av space. De handlar väl också om akseptans va? Kärlek är när två själar tittar på varandra o ser varandras behov o sen ge de till varandra utan att grymta.

Meditation

Jooo, mina älskade vänner de tänkte jag på idag undan min yogastund. Jag ståg som en trä och tränade min andning.

1. Jag drar djupa andetag genom näset. Min mage blir stor o allt energi flöder i mej. Jag blir stor o kraftful. Jag står fast som en trä med en stor trädkrona. Den skapar jag med mina armar. Dom dansar rund omkring mej som grenar o hjälper mej hålla balans. Nu tar jag upp min plats för fullt. Jag tänker på allt jag älskar o som ger mej energi. Mina vänner, Miina, Bergman, min trädgård o mina blommor, havet, naturen, hummlor.

2. Jag håller andetaget för en liten stund. Jag njuter av ögonblicket.

3. Jag andas ut genom munnen. Jag pustar ut allt luft o släpper allt jag vill bli av med. Jag tänker på löv. Jag tänker på en trä som släpper ifrån sej alla gula löv han inte längre behöver. Vinden tar med sej alla löv och mina tankar med. Nu är jag fri.

 

Andas som en trä

Var en trä

Om ni har lust var en trä denna vecka. jag lövar ni känner er jättefri o kärleksfull efteråt. Ta din space!

Puss o kram

Agaton❤

*Jag är alltid naken när jag yogar. Om ni inte vill se det läs bara texten då. Puss