Jag älskar mat.

Varm mintchoklad

En varm favvo under såna kalla vinter kväller de e varm choklad med lite fräsch minta i. Minta e de va gör de nyttigt änna! Joooo jag lovar.

Ni behöver:

mjölk ( jag tar ibland min havremjölk annars lånar jag lite från kon som bor hos Miina)

kakaopulver

socker eller maskroshonung

hackade mintblader

hackad choklad

vispad grädde 

En kastrull, ett skedd o just det koppar!!

Bergman tycker varm choklad e gött men han e inte så säkert om den e nyttig. Gör ba så här. Då blir de kanongött :

1. Värm upp lite mjölk. 

2. Sätt i kakao pulver o en eller två bitar choklad.

3. Låt kakaopulvern o chakladen smälter ner. 

Glöm ej att röra om allt hela tiden!

4. Ta kastrullen från spisen.

Ha en underlägg!! Kastrullen e gö varm o kan lämna ett brandmärke på bordet.

5. Sätt i lite socker om ni vill.

Jag tar gärna min maskros honung. De blir mustigt!

6.  Nu tilläger du hackade mintblader o rör kraftig om.

7. Häll varma chokladen i kopparna.

8. Grädde på toppen!

Strö lite hackade mintblader o hackad choklad på grädden. Det blir svingött!

Mums ❤ Agaton